Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alte 100 de percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului „Șor”

© Sputnik / Miroslav RotariPartidul Șor
Partidul Șor - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2022
Abonare
Procurorii efectuează ale 100 de percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului „Șor”.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează astăzi circa o sută de percheziții în cadrul cauzei penale privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. Despre percheziții a anunțat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Potrivit Centrului Național Anticorupție, formațiunea ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea protestelor.
Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.
Tot în cadrul acestui dosar a fost reținut săptămâna trecută deputatul Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, fiind cercetată pentru acceptarea cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Politică
Marina Tauber a fost arestată pentru 30 de zile, va sta în penitenciarul 13
Fluxul de știri
0