Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Submarinul „Belgorod” este în stare să deschidă un front nou al războiului rece în ocean

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaNave ale flotei militare ruse, imagine din arhivă
Nave ale flotei militare ruse, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
CNN: submarinul „Belgorod” cu torpile „Poseidon” la bord poate să deschidă în ocean un front nou al războiului rece.
CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Submarinul atomic rus cu destinație specială „Belgorod” poate să pregătească terenul pentru un nou război rece în Oceanul planetar, scrie CNN, citat de RIA Novosti.
În opinia autorilor materialului la care face referire RIA, „dacă „Belgorod” o să reușească să extindă cu succes posibilitățile flotei ruse, atunci în următorul deceniu acest lucru o să pregătească terenul pentru desfășurarea Războiului rece în adâncurile oceanului”.
Autorii articolului fac trimitere la rezultatele unui studiu al Serviciului de investigații al Congresului SUA, care arată că acest submarin poate lua la bord până la opt drone strategice subacvatice nucleare „Poseidon”. Acestea, la rândul lor, sunt destinate pentru lovituri de răspuns asupra inamicului dacă acesta va declanșa un atac nuclear asupra Rusiei. Ele pot lansa spre țintă focoase cu o putere de câteva megatone, capabile să provoace unde radioactive imense, care vor face toate zonele și orașele de coastă ale SUA neprielnice pentru viața pentru multe decenii înainte.
Anterior a devenit cunoscut că întreprinderea „Sevmaș” a transmi un submarin „Belgorod” Flotei militare a Rusiei. Acest aparat este construit special pentru sistemul „Poseidon”. Caracteristicile submarinului sunt secretizate.
Despre construcția sistemului „Poseidon” a anunțat Vladimir Putin în 2018. Atunci liderul rus a menționat că aceste aparate fără pilot pot fi dotate atât cu încărcătură obișnuită, cât și cu focoase nucleare. Asta le va permite să distrugă cele mai diverse ținte, inclusiv grupuri de portavioane, fortificații de coastă și infrastructura.
Фрегат Адмирал Горшков провел успешный пуск ракеты Циркон - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Editoriale
Submarină și invizibilă: de ce este capabilă racheta Zirkon
Fluxul de știri
0