Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prognoze sumbre și sfaturi la rece de la Victor Orban pentru anul 2030

© Photo : Facebook / Orbán ViktorOrbán Viktor
Orbán Viktor - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
Victor Orban: către anul 2030 Occidentul o să fie copleșit de probleme, în SUA se așteaptă o criză serioasă.
CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, continuă să fie citat pe larg de presă după o cuvântare de-a dreptul sobră rostită recent în orașul Băile-Tușnad din România. Unul dintre subiectele cărora liderul de la Budapesta le-a acordat o atenție aparte a fost cea a evoluțiilor la care trebuie să se aștepte Occidentul în acest deceniu.
Dorința exprimată de Orban e ca țara sa, Ungaria, să rămână „o excepție locală reușită” în perioada crizei globale care o să atingă Europa și SUA.
„Noi trebuie să ne pregătim pentru anul 2030. În viziunea noastră, acesta este orizontul cel mai important. La vremea respectivă o să se aglutineze problemele lumii occidentale. În SUA o să fie o criză foarte serioasă. În țările europene practic este inevitabil un declin economic, care de asemenea ar putea provoca furtuni politice... Tocmai atunci noi trebuie să fim într-o formă excelentă: este necesară putere diplomatică, economică, intelectuală și militară”, a declarat Orban.
El a ținut să sublinieze „strategia excepției locale reușite într-o criză globală” drept scop pe care trebuie să-l urmărească Ungaria.
Totodată, Orban a menționat că Ungaria trebuie să se țină cât mai departe de război, de migrație, de demența gender, de impozitul global minimal și de recesiunea europeană comună.
Măsurile pe care le presupune strategia anunțată de Orban sun: protecția frontierelor, familia ca fundament al societății, elaborări industrial-militare de proporții, diversificarea surselor de energie, folosirea schimbărilor tehnologice, afluxul de capital străin atât din Est, cât și din Vest, valorificarea capacităților de tranzit ale țării, stabilitatea politică și ambițiile spirituale și naționale.
Viktor Orbán - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Internațional
Orban admite că dominația occidentală ar putea înceta ca urmare a conflictului din Ucraina
Fluxul de știri
0