Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

India denunță minciunile OMS din timpul pandemiei de Covid

© Sputnik / Alexey VitvitskyLogul OMS
Logul OMS - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2022
Abonare
India acuză Organizația Mondială a Sănătății că a dublat cifrele cu privire la numărul deceselor Covid.
CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Ministrul indian al sănătății, Bharati Pravin Pawar a acuzat OMS că și-a bazat estimarea numărului de decese cauzate de Covid19 pe ”ipoteze eronate” și pe un model ”neștiințific”.
Estimarea OMS practic a dublat numărul oficial de decese atribuite virusului în India, reflectând de fapt o estimare de tipul ”one size fits all”. India a denunțat ferm caracterul neștiințific al unei astfel de metodologii.
"Abordarea bazată pe modelare matematică a OMS a suferit o serie de inconsecvențe și ipoteze eronate", a declarat Pawar, conform știripesurse.ro. Tot ministrul a spus că modelul acesta se poate potrivi unor țări mai mici, dar nu poate fi aplicat unei țări cu populația, dimensiunea și diversitatea Indiei.
Ministrul sănătății a acuzat OMS că a extrapolat dintr-un set de date limitat la doar 17 state indiene. Iar datele, a spus ea, au fost colectate în momente diferite și cu metode diferite, proiectând asupra Indiei rezultate din medii naționale foarte diferite.
În sprijinul concluziei lui Pawar, Consiliul Central de Sănătate și Asistență Socială a Familiei din India a adoptat în unanimitate o rezoluție care condamnă metodologia OMS.
Producerea vaccinurilor anti COVID - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Societate
Specialist rus: avem de a face cu un nou val de COVID, care însă nu este periculos
Fluxul de știri
0