Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Situație alarmantă! Scade nivelul Dunării

CC BY 2.5 / Ronline / Canalul Dunăre - Marea Neagră
Canalul Dunăre - Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2022
Abonare
Seceta afectează grav Dunărea și bazinele hidrografice din România. Deocamdată nu sunt semne de îngrijorare, dar dacă ploile vor întârzia să vină, situația poate deveni gravă.
CHIŞINĂU, 23 iulie - Sputnik. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor din România (INHGA) a anunțat că debitului fluviului Dunărea, dar și al râurilor din România, în general, vor fi într-o ușoară tendință de scădere.
"În această perioadă, debitele medii zilnice se situează la valori sub valorile medii anuale, lunare, cu coeficienţii moduli mai mici cu aproximativ 30%. Avem o situaţie puţin mai uşoară, cu coeficienţi mai mari, între 30 şi 60%, pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Bega, Bârzava, Jiu - cu excepţia bazinului hidrografic Amaradia, Ialomiţa, bazinul superior al Mureşului, bazinele inferioare ale Vedei şi ale Argeşului, cursurile superioare ale Trotuşului şi Buzăului, cursul superior şi mijlociu al Bistriţei şi pe unele râuri din Dobrogea", a afirmat un reprezentant al INHGA, la videoconferinţa premierului Nicolae Ciucă cu prefecţii, pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor caniculei.
Acesta a menţionat că debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară este în scădere, iar gradul de umplere a barajelor este de până la 77,3%.
"În ceea ce priveşte debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, acesta va fi în scădere, având valoarea de 2.200 de metri cubi pe secundă, practic, sub media multianuală a lunii iunie, care se situează pe undeva pe la 5.350 de metri cubi pe secundă. În ceea ce priveşte gradul de umplere a barajelor, avem o situaţie într-o scădere uşoară faţă de ziua precedentă, la un grad de umplere pe undeva de până la 77,3%. Încă nu sunt probleme, dar sperăm, cu un consum responsabil, să putem să menţinem aceste rezerve", a precizat reprezentantul INHGA
Antony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Editoriale
SUA se pregătesc să declare Rusia sponsor al terorismului
Fluxul de știri
0