Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cinci ambasadori, numiți astăzi de Guvern: Iată cine sunt noii diplomații

guvern - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul a aprobat numirea în funcţie a mai multor ambasadori. Iată cine sunt.
CHIŞINĂU, 22 iulie - Sputnik. Membrii Cabinetului de miniștri, reuniți astăzi în ședință, au acceptat rechemarea lui Emil Druc din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Canada. Tot astăzi Guvernul a dat aviz pozitiv numirii lui Emil Druc ambasador al ţării noastre în Lituania.
De asemenea, Executivul a aprobat decizia cu privire la numirea lui Sergiu Odainic în funcţia de şef al misiunii diplomatice a ţării noastre în Canada.
Tot astăzi, miniştrii au votat pentru numirea Lilianei Guţan în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Regatul Suediei, şi a lui Iulian Grigoriţă – în Statul Qatar.
De asemenea, Alexandru Roitman va conduce Ambasada Republicii Moldova în Israel.
Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţie de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.
Locuitorii din Găgăuzia cer Rusiei să furnizeze Moldovei gaz mai ieftin - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2022
Societate
Locuitorii din Găgăuzia cer Rusiei să furnizeze Moldovei gaz mai ieftin
Fluxul de știri
0