Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Activist civic: "Maia Sandu, un fenomen negativ în politica moldovenească"

"Maia Sandu este un fenomen politic negativ"
Abonare
Dumitru Roibu, activist civic: "Sunt total dezamăgit de politicile Maiei Sandu. S-a promis în campania electorală multă meritocrație și transparență. În realitate vedem un dezinteres față de dezvoltarea Republicii Moldova".
Pe 24 iulie 2012, Maia Sandu face exact 10 ani de când a intrat oficial pe arena politică. În acest context, Dumitru Roibu, președintele AO Urmașii lui Ștefan, a făcut o scurtă descriere ai activității actualei președinte de țară.
"Proiectele mari cu care a început a fost reforma în domeniul învățământului. În esență a fost o anti-reformă. Închiderea sutelor de școli a dus la distrugerea carierelor mai multor profesori. Aici se mai adaugă și stresul prin care a trecut elevii la examenele de BAC. Într-un final, în doar 7 ani au plecat peste 80 de mii de tineri. Limba rusă a devenit facultativă. Nu am văzut finalitatea acestui proiect", a spus Roibu.
Activistul civic și-ar fi dorit să vadă un președinte puternic care va ține cont de interesele oamenilor, însă, potrivit lui, în realitate avem o guvernare lipsită de interesul de a dezvolta țara.
"Sunt total dezamăgit de politicile Maiei Sandu. S-a promis în campania electorală multă meritocrație și transparență. În realitate vedem un dezinteres față de dezvoltarea Republicii Moldova. Vom urmări în continuare exodul tinerilor în căutarea unor studii de calitate" a mai declarat Roibu.
Fluxul de știri
0