Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Marina Tauber ar putea rămâne din nou fără imunitate parlamentară

Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Abonare
Procurorul General interimar a înaintat două cereri de ridicare a imunității deputatului Marina Tauber.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Deputatul Partidului politic „Șor”, Marina Tauber, ar putea rămâne din nou fără imunitate parlamentară. Procurorul General interimar, Dumitru Robu, se află în sala de ședințe a Parlamentului, unde a înaintat două cereri de ridicare a imunității în privința Marinei Tauber.
Potrivit cererilor înaintate de procurorul general interimar, aceasta este vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la articolul 181/2 alineatul 5 din Codul penal.
La fel, Tauber este vizată pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la articolul 181/2 alineatul 1 din Codul penal.
Amintim, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții în mai multe locații în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”.
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Politică
Percheziții în cadrul unui dosar pe faptul finanțării ilegale a Partidului „Șor”
Fluxul de știri
0