Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Modul în care a fost comunicată această reformă a stârnit o atitudine extrem de negativă

Modul în care a fost comunicată această reformă a stârnit o atitudine extrem de negativă
Abonare
Monica Babuc, fost ministru al Educației: "Salariile sunt extrem de mici. Sunt profesori universitari care muncesc la două trei universități pentru a cumula un venit cât de cât. Avem universități prost dotate din punct de vedere tehnologic".
Într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova, fosta șefă a Educației, susține că statul la moment cheltuie un miliard o sută cinci milioane de lei anual pentru învățământ universitar, iar calitatea studiilor lasă de dorit.
"Salariile cadrelor didactice sunt extrem de mici. Sunt profesori universitari care muncesc la două trei universități pentru a cumula un venit cât de cât. Avem universități prost dotate din punct de vedere tehnologic. Numărul studenților este în scădere permanentă", a spus Babuc.
Fosta ministră susține că și popularitatea universităților este foarte mică, iar studenții cu medii de peste 8 se gândesc să meargă la universitățile de prestigiu din Europa sau SUA.
"Este o reformă necesară doar că modul în care a fost comunicată această reformă a stârnit o atitudine extrem de negativă. Să își îmbunătățească comunicarea cu oamenii. Să le insufle încredere în reformă. Să convingă că aceste modificări va asigura salarii mai mari pentru profesori, un rating mai bun pentru universități în lume. Este o necesitate de reformare, dar care riscă să nu poată fi implementată de o comunicare ineficientă. Asta poate aduce la probleme mari în realizarea reformei" a mai declarat Monica Babuc.
Fluxul de știri
0