Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Igor Dodon va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

© Sputnik / Rodion ProcaDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile.
CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Încă 30 de zile va sta în arest la domiciliu fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. O decizie în acest sens a fost luată în această dimineață de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Potrivit purtătorului de cuvânt al PG, Igor Dodon va avea în continuare dreptul la convorbiri telefonice și utilizarea altor mijloace de comunicare.
„Magistrații la prelungirea mandatului de arest la domiciliu au menținut aceleași restricții din mandatul anterior, deși procurorii au solicitat aplicarea restricției prevăzute expres la articolul 188 alineatul 3 punctul 2 din Codul de procedură penală și anume limitarea convorbirilor telefonice, recepționării și expedierii trimiterilor poștale și utilizării altor mijloace de comunicare”, a precizat Mariana Cherpec.
În context, având în vedere că solicitarea procurorilor a fost respinsă de către judecătorul de instrucție, procurorii anticorupție urmează să conteste decizia instanței cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2022
Politică
Percheziții în cadrul unui dosar pe faptul finanțării ilegale a Partidului „Șor”
Fluxul de știri
0