Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Motorina, din ce în ce mai ieftină: Cât costă benzina

© Sputnik / Mihai CarausМашина на заправке
Машина на заправке - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță prețuri noi, mai mici, la carburanți.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Prețurile la carburanți continuă să scadă. În ultimele 30 de zile, prețul la benzină și motorină a scăzut cu patru lei.
„După atingerea unui nivel istoric maximal al prețurilor la carburanți, care au ajuns la 33,90 lei/litru la benzina COR 95 și 32,46 lei/litru la motorina standard, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, acestea au scăzut continuu”, informează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Astfel, pentru 20 iulie, ANRE a stabilit noi prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.
Șoferii ar putea scoate din buzunare 29,90 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 41 de bani mai puțin față de ziua de astăzi. Pentru un litru de motorină vom achita cu 23 de bani mai puțin, adică 28,45 de lei pentru un litru.
ANRE informează că scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.
Mere produse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Economie
UE a majorat pentru o vreme unele cote de export a produselor agricole din Moldova
Fluxul de știri
0