Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În UE ar urma să apară un mecanism de pedepsire pentru „subminarea democrației”

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Borrell: UE creează un mecanism ce va permite pedepsirea celor care subminează democrația
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Uniunea Europeană creează un mecanism pentru a-i pedepsi pe cei care subminează democrația și instituțiile democratice prin intermediul dezinformării, a declarat comisarul european pentru politică externă, Josep Borrell.
„Dezinformarea este o armă de război. Prin urmare, începem să creăm un mecanism de tragere la răspundere a celor care subminează democrația și instituțiile noastre democratice prin dezinformare”, a spus șeful diplomației UE.
Felul în care în UE este impusă „corectitudinea” în presă poate fi studiat în țările baltice, care au reușit mult în lupta contra celor care îndrăznesc să mediatizeze un punct de vedere diferit de cel recunoscut oficial drept „unicul adevărat și în drept să existe”.
Cum anume va funcționa mecanismul anunțat de Borrell, ce criterii vor sta la baza declarării drept „vinovat” a celui care va publica informații și ce parametri vor fi impuși pentru o activitate mediatică care „nu subminează democrația și instituțiile democratice prin dezinformare”, urmează să vedem.
Cert, însă, este faptul că acea libertate de exprimare, pe care Occidentul a folosit-o drept momeală pentru popoarele însetate de libertate și dreptate acum nu mai există. Sau poate că ea nici n-a existat?! Poate că a fost doar o iluzie efemeră că așa ceva este posibil?!
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2022
Internațional
Zaharova l-a descalificat pe Borrell pentru declarații absurde pentru un diplomat
Fluxul de știri
0