Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Elevii moldoveni au revenit cu argint și cu bronz de la Olimpiada Internațională de Fizică

© Sputnik / Mihai CarausElevi moldoveni
Elevi moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
Elevii moldoveni au obținut o medalie de argint, două de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Fizică.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Echipa Moldovei a obținut o medalie de argint, două de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Fizică, organizată de Republica Populară Chineză, desfășurată în format online, în perioada 10-17 iulie, informează Ministerul Educației și Cercetării.
Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, medalia de argint a fost cucerită de Ștefan Nicov, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău.
Medalii de bronz au câștigat Marius Frija și Victor Șotropa, elevi la același liceu, iar cu mențiuni de onoare s-au ales Vadim Ionaș, elev la Liceul Teoretic „Orizont” și Andrei Zabun, elev la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Capitală.
La Olimpiada Internațională de Fizică au participat 400 de elevi din aproximativ 80 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de cinci elevi și trei profesori.
Prânz, copii, grădiniță - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2022
Societate
Cresc sumele pentru alimentația copiilor din grădinițe și școli
Fluxul de știri
0