Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusofobia a infestat universitățile europene

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2022
Abonare
Universitățile europene, foarte mândre de faptul că sunt promotoare ale noii toleranțe și ale corectitudinii politice, au dat dovadă de rusofobie în contextul crizei din Ucraina.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Un amplu articol Politico vorbește despre ”normalizarea” rusofobiei” din anumite universități europene, dar și despre implicarea instituțională a acestora în promovarea acestor atitudini esențialmente fasciste.
Un student de 20 de ani de la universitatea Exeter din Marea Britanie, spune că se ferește să își dezvăluie naționalitatea pentru a evita să aibă probleme, acuzând faptul că dacă vorbește de bine despre Rusia, acest lucru nu este bine primit de către universitate.
Un alt student , al universității Adam Mickiewicz University din Poznań, Polonia, a auzit un profesor decretând că ”rusofobia este cel mai potrivit răspuns” în situația actuală.
Alte universități, cum este Universitatea Carolină, din Praga, unde sunt nu mai puțin de 1500 de studenți ruși, au luat decizia oficială de a anunța că rusofobia nu va fi tolerată, după ce mai mulți studenți s-au plâns de comportamentul rusofob al unor cadre didactice și al unor colegi de-ai lor.
Markéta Martínková, prorector al Universității, a spus că universitatea încearcă să ajute studenții ruși și că universitatea nu va cădea în capcana fascismului rusofob.
Mai bine de 48 de mii de studenți ruși studiază în Occident în fiecare an, cel mai mare număr de studenți preferând Germania, Cehia, Marea Britanie, Franța și Finlanda.
Tricolorul Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2022
Editoriale
Rusofobia ucide. La ce va duce blocada Rusiei
Fluxul de știri
0