Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova va fi instituit Fondul de reducere a vulnerabilității energetice - detalii

imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Abonare
În Moldova va fi instituit Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. În Republica Moldova va fi instituit Fondul de reducere a vulnerabilității energetice. Proiectul de lege privind crearea acestuia a fost votat, astăzi, în prima lectură, de către 73 de deputați. Fondul va avea drept obiective prevenirea și combaterea vulnerabilității energetice a populației și sporirea eficienței energetice.
Potrivit proiectului, pentru consumatorii vulnerabili urmează a fi instituită compensația lunară pentru achitarea facturilor la energie termică în sistemul centralizat, la consumul de energie electrică și de gaze naturale. De asemenea, se propune acordarea de subvenții pentru eficientizarea consumului de resurse energetice. Va fi creat Sistemului informațional ”Vulnerabilitatea energetică” care va fi destinat acumulării informațiilor privind parametrii de vulnerabilitate energetică a consumatorilor casnici și gestionării mecanismului de acordare a subvențiilor.
Conform DOCUMENTULUI, propus de Guvern, sursele de finanțare a Fondului vor fi mijloacele bugetului de stat și fondurile europene sau alte surse externe. Mărimea acestuia se va aproba prin legea anuală a bugetului de stat.
Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice va intra în vigoare la 1 septembrie 2022.
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2022
Societate
Chișinăul a împlinit 586 de ani de la prima atestare documentară
Fluxul de știri
0