Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Francezii construiesc de zor baza lor militară din România

© AP Photo / Mindaugas KulbisНорвежские солдаты батальона усиленного передового присутствия НАТО
Норвежские солдаты батальона усиленного передового присутствия НАТО - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
NATO împarte țara. Trupele străine venite din state UE, se vor poziționa în provincia istorică a Transilvaniei, iar trupele americane vor ocupa baze din sudul României.
BUCUREȘTI, 16 iul - Sputnik. Comandantul Grupului de luptă NATO ce se găsește în România, colonelul francez Christophe Degand, pregătește construcția bazei militare de la Cincu, care va găzdui grosul trupelor europene ce au fost aduse pe teritoriul României.
Locotenent-colonelul Clement, care face parte din batalionul de geniu ce construieşte baza pentru militarii Grupului, la baza de la Cincu, a declarat că lucrările, care trebuie să se încheie până la iarnă, se desfăşoară potrivit graficului. Respectiva bază va trebui să găzduiască aproximativ 1.000 de soldaţi „pentru ca batalionul să fie consolidat pe Flancul estic".
"Avem puţin timp, dar lucrările merg conform planului. Francezi, olandezi, belgieni şi români ne ajută să fim în grafic şi până acum totul este bine", a susţinut el, conform Agerpres, adăugând că în locul în care se desfăşoară construcţia, în mijlocul munţilor, este o "privelişte fantastică".
Însă nu toți militarii au fost mulțumiți. Un alt militar din acelaşi batalion a spus că provocările, pentru el, au fost frigul şi noroiul din locul de construcţie, chiar dacă au fost dislocaţi în luna mai, când se aştepta la o vreme călduroasă. Elita armatei franceze nu e obișnuită cu condițiile unei primăveri ploioase.
Franţa are peste 750 de soldaţi în ţara noastră. Aceştia sunt împărţiţi în trei detaşamente, cel mai vizibil fiind Grupul de luptă NATO, care are sediul la Cincu. Pentru moment, o parte dintre militari sunt la Cincu şi alţii, la baza de la Mihail Kogălniceanu. Aproximativ 360 dintre militari sunt francezi, cărora li se alătură belgieni şi, din august, militari olandezi.
Urmează detaşamentul care se ocupă de apărarea sol-aer, MAMBA, dislocat deocamdată la Capul Midia, cu aproximativ 100 de militari francezi, tot sub comandă NATO. Al treilea detaşament multinaţional este format din personal tehnic, 150 de francezi, 60 de olandezi, 30 de români şi din august li se vor alătura 50 de belgieni. Acest detaşament este condus de Franţa ca naţiune-cadru şi construieşte baza de la Cincu pentru Grupul de luptă. Oficialii afirmă că din noiembrie Grupul de luptă va fi la Cincu în formulă completă, odată încheiate lucrările pentru baza militară.
Fluxul de știri
0