Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Ucraina a pierdut pe totdeauna regiunea Zaporojie, au anunțat autoritățile locale

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiGeniști ruși
Geniști ruși  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un reprezentat al administrației locale din Zaporojie a declarat că Ucraina a pierdut pentru totdeauna această regiune.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Regimul de la Kiev trebuie să se împace cu gândul că a pierdut pentru totdeauna regiunea Zaporojie, a declarat pentru RIA Novosti membru al consiliului principal al administrației regionale Vladimir Rogov.
"Regiunea Zaporojie este pierdută pentru totdeauna pentru Ucrainei, la fel cum Ucraina este pierdută pentru totdeauna pentru actualului regim de la Kiev. Acum, principalul lucru pentru regiunea Zaporojie este că a fost găsită pentru totdeauna de Rusia și va deveni parte integrantă a acesteia", a spus el.
Potrivit lui Rogov, majoritatea locuitorilor din regiune își văd viitorul ca parte a Rusiei, ceea ce este confirmat de diverse studii sociologice.
"De aceea am început pregătirile pentru referendum. Ne propunem să formăm comisiile electorale. Regimul Zelenski înțelege că va pierde la acest referendum, prin urmare se agață de ultima oportunitate de a intimida populația cu bombardamente și atacuri teroriste. Nu vom amâna organizarea referendumului, dar chestiunea de bază pentru desfășurarea lui este, în primul rând, siguranța”, a spus Rogov agenției.
Recent autorităților locale au spus că un referendum privind intrarea regiunii Zaporojie în Rusia ar putea avea loc în prima jumătate a lunii septembrie, dar data concretă nu a fost încă anunțată.
Din 24 februarie, Rusia desfășoară operațiunea militară specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că sarcina acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbasului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
La mijlocul lunii martie, armata rusă a preluat controlul asupra părților Herson și celei de pe coasta mării Azov din regiunea Zaporojie. Acolo au început să activeze administrații civilo-militare, a început difuzarea posturilor de televiziune și posturilor de radio rusești, iar rubla a fost pusă în circulație. Regiunile au anunțat că planifică să devină parte a Rusiei.
Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Internațional
Și americanii vor la Marea Neagră: Cu trupe, nu ca turiști
Fluxul de știri
0