Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Prima zi a Festivalului „Te salut, Chișinău!”

Abonare
Joi, în Capitală a demarat ediția a II-a a Festivalului „Te salut, Chișinău!”, organizat de Primăria Municipiului Chișinău și consacrat aniversării a 586-a de la prima atestare documentară a orașului.
La eveniment a participat și primarul Capitalei, Ion Ceban.
În prima zi a Festivalului, 14 iunie 2022, chișinăuienii și oaspeții Capitalei au putut să participe la diverse activități cultural-artistice, desfășurate în centrul orașului și în sectoare.
Pe strada Pietonală Eugen Doga s-a desfășurat “Târgul meșterilor populari artizani”.
În cadrul ediției a II-a a Festivalului „Te salut, Chișinău!”, joi, în Scuarul Arcului de Triumf au fost organizate ateliere de pictură tematică „Arhitectura Chişinăului.
Deschiderea Festivalului „Te salut, Chişinău!” a demarat cu un recital de muzică populară, la care au participat: Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov" și soliştii: Mioara Velicu, Zinaida Julea, Igor Cuciuc, Valentina Volontir, Gabriel Nebunu:
Maria Iliuţ şi Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de iederă", Ansamblul de muzică şi dans popular „Mărţişor", Ansamblul Etnofolcloric „Romaniţa" au evoluat pe strada Pietonală Eugen Doga.
Fluxul de știri
0