Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul notar al lui Plahotniuc, extrădat din Belgia și plasată în arest preventiv

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaArest
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Abonare
Fostul notar al lui Vladimir Plahotniuc a ajuns după gratii pentru 30 de zile.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Fostul notar al organizației criminale „Plahotniuc”, a fost extrădat din Belgia în seara zilei de joi, 14 iulie, și plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.
Este vorba de notarul Olga Bondarciuc, care a ajuns aseară pe aeroportul Internațional Chișinău încătușată, după care a fost audiată de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care i-au înaintat învinuirea.

Procurorii îi incriminează comiterea cu bună-știință a acțiunilor care au asigurat traducerea și legalizarea actelor necesare elementelor din schema denumită generic „frauda bancară”, infracțiuni de fals în acte publice, depunerea declarațiilor mincinoase în fața autorității de investigație, inclusiv prin ascunderea de la oamenii legii a unor acțiuni notariale cu privire la unele companii nerezidente ale organizației criminale, prin care ar fi fost spălați banii din „frauda bancară”.
Deasemenea, persoana învinuită a creat artificial probe acuzatoare prin falsificarea unor acte notariale, mai informează PCCOCS. Prin urmare, după extrădarea persoanei, prezentarea învinuirii și mandatului de arest de către PCCOCS, aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.
Ion Cioban - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Societate
Ion Ceban: scumpirea de șase ori a gazului e catastrofală pentru oameni și pentru buget
Fluxul de știri
0