Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Polonia Sandu a vorbit despre Ucraina

© Sputnik / Evghenii PanasencoPreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins joi, 14 iulie, o vizită oficială în Republica Polonă, la invitația președintelui polonez Andrzej Duda.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins joi, 14 iulie, o vizită oficială în Republica Polonă, la invitația președintelui polonez Andrzej Duda.  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Maia Sandu a declarat la Varșovia că „ Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare”.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins joi, 14 iulie, o vizită oficială în Republica Polonă, la invitația președintelui polonez Andrzej Duda. La Varșovia, Sandu a purtat discuții bilaterale cu omologul său polon și a avut întrevederi cu conducerea Seimului și a Senatului Republicii Polone.
„În această seară sunt la Varșovia, la invitația Președintelui Andrzej Duda, un bun prieten al țării noastre, pentru a marca 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Polonia”, a spus Maia Sandu, potrivit unui comunicat de presă al președinției.
Potrivit Președintei Maia Sandu, vizita sa în Republica Polonă este un bun prilej pentru a discuta cu președintele Andrzej Duda subiecte importante privind cooperarea bilaterală.
„Vizita îmi oferă un bun prilej pentru a discuta cu domnul Președinte proiectele comune inițiate de țările noastre, cooperarea economică bilaterală și eforturile țărilor noastre de a ajuta Ucraina în contextul războiului provocat de Rusia. Am totodată ocazia de a-i mulțumi domnului Președinte Duda pentru susținerea consecventă din partea țării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova. Polonia rămâne un partener de încredere al Moldovei, cu care dorim să dezvoltăm o bună colaborare în continuare”, a menționat Maia Sandu.
Avansarea dialogului bilateral dintre țările noastre a constituit subiectul discuțiilor pe care Maia Sandu le-a avut, joi seara, cu Elżbieta Witek, Mareșalul Seimului Republicii Polone, și cu Tomasz Grodzki, Mareșalul Senatului polonez.
Fluxul de știri
0