Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fabricarea și circulația producției alcoolice energizante, restricționată

Băuturi energizante - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputații au votat o inițiativă legislativă care prevede restricția de fabricare și circulație a producției alcoolice energizante.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Restricția de fabricare și circulație a producției alcoolice energizante a fost susținută de Parlament. Deputații au votat o inițiativă legislativă în acest sens, în lectura a doua.
Autorii inițiativei menționează că în prezent această categorie de produse nu este reglementată în legislația națională, iar impactul negativ demonstrat al băuturilor energizante cu conținut de alcool impune interzicerea consumului acestor produse.
Astfel, documentul prevede completarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice cu noțiunea ”producție alcoolică energizantă”.
Aceasta reprezintă producția alcoolică destinată consumului uman care conține combinații variate de carbohidrați cu una sau mai multe substanțe cum ar fi vitamine, minerale, cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactonă și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central.
O altă modificare propusă prevede interzicerea fabricării și circulației producției alcoolice energizante.
Monede, bancnote, avere - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Politică
Averile acumulate prin acte de corupție vor putea fi confiscate - detalii
Fluxul de știri
0