Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasada SUA din Kiev îi cheamă pe americani să părăsească Ucraina

© AP Photo / Efrem LukatskyMonumentul Patria-Mamă din Kiev
Monumentul Patria-Mamă din Kiev  - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Abonare
Ambasada SUA din Kiev îi cheamă pe cetățenii americani să părăsească imediat Ucraina.
CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Ambasada SUA la Kiev le-a cerut cetățenilor americani să părăsească Ucraina din motive de securitate. Aceasta rezultă din publicarea dpe site-ul oficial al misiunii diplomatice.

„Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina, iar pe cei aflați în Ucraina să plece imediat folosind opțiunile de transport terestre disponibile, dacă pot să facă acest lucru în siguranță”, a spus ambasada într-un comunicat, fiind citat de RIA Novosti.

De asemenea, americanii au fost îndemnați să evite adunările în masă și participarea la evenimente de pe teritoriul acestei țări.
Misiunea diplomatică a evaluat situația de securitate din întreaga Ucraine ca fiind extrem de instabilă, iar condițiile, cred diplomații, s-ar putea „agrava drastic și brusc”.
Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a spus că sarcina acestea este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui rus, scopul principal al operațiunii este eliberarea Donbas-ului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.
Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2022
Internațional
Și americanii vor la Marea Neagră: Cu trupe, nu ca turiști
Fluxul de știri
0