Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii din Capitală vor achita mai mult pentru deservirea lifturilor: Iată de când

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Trecere la banca de fotografiilift
lift - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Scumpirile se țin lanț în Moldova. Încă un serviciu s-a scumpit.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Tariful pentru deservirea lifturilor din Capitală a fost majorat cu 80%, începând cu 1 august. Decizia a fost aprobată marți de Consiliul Municipal Chișinău.
Până în prezent, taxa minimă achitată pentru acest serviciu era de 15 lei pentru o persoană, iar de luna viitoare aceasta va constitui 27 de lei.
În ședința CMC, directorul „Liftservice", Petru Budurin, a menționat că întreprinderea se află într-o situație financiară dificilă și nu dispune de bani pentru salariile angajaţilor.
„În acest an, în primele cinci luni, am înregistrat pierderi de 608 mii de lei (circa 30 400 de euro). Ponderea cea mai mare din cheltuieli o constituie salariile angajaţilor - 62%. Luna aceasta urma să achităm lefuri în sumă de 1,3 mn de lei, însă am adunat doar 1,2 mln. Alte 100 mii de lei au fost luate în avans de la întreprinderea „Infocom", a subliniat Budurin.
În urma dezbaterilor, proiectul privind majorarea tarifelor pentru deservirea lifturilor a fost susținut cu votul a 30 din cei 51 de consilieri municipali. Ultima dată, tarifele au fost ajustate în anul 2009.
În gestiunea „Liftservice" sunt circa 2300 de ascensoare din capitală. Peste 95% dintre acestea au depășit termenul de exploatare, care este de 25 de ani.
Cireșe - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Economie
A crescut exportul de cireșe și vișine din Republica Moldova
Fluxul de știri
0