Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Criza energetică în Italia devine tot mai gravă - detalii

© AFP 2024 / MARCO BERTORELLOEni, logo
Eni, logo - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Abonare
Libia a decis să reducă exporturile de gaze către Italia. Guvernul libian consideră că prioritatea sa este suplinirea nevoilor de gaz ale consumului local.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Libia va livra cu 25% mai puține gaze naturale Italiei, în urma deciziei guvernului de la Tripoli, a transmis Libya Herald. Aceasta în contextul în care Italia, ca și restul Uniunii Europene sunt în disperată căutare de piețe de gaze naturale, pentru a putea suplini pierderea gazului rusesc.
În același timp, atât Algeria cât și Libia și Egiptul se confruntă în același timp cu o criză energetică, dar și cu presiuni venite dinspre Uniunea Europeană și state din Occident, ca să prioritizeze exporturile de gaze naturale și petrol, chiar și în detrimentul piețelor interne.
Guvernul italian a încercat să găsească noi piețe din care să importe gaze, precum Algeria, Angola, Congo, Libia, Egipt, Israel și Mozambic, a declarat recent premierul Mario Draghi. De asemenea, Eni sa alăturat recent celui mai mare proiect de gaz natural lichefiat (GNL) din Qatar.
Decizia Libiei vine după decizia Gazprom de a reduce, începând de luni, 11 iulie, livrările de gaze naturale către Italia. Astfel, Gazprom livrează acum 21 de milioane de metri cubi de gaz, față de livrările precedente medii, care erau de 32 de milioane de metri cubi de gaz.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Societate
Directorul Moldovagaz: consumatorii moldoveni au datorii de cca 71 de milioane
Fluxul de știri
0