Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CC a declarat inadmisibilă sesizarea PSRM privind prelungirea stării de urgență

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд Молдавии
Конституционный суд Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2022
Abonare
Înalta Curte a declarat inadmisibilă sesizarea PSRM privind prelungirea stării de urgență.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea socialiștilor prin care a fost contestată Hotărârea Parlamentului din 23 iunie 2022 privind prelungirea stării de urgență cu 45 de zile. Decizia a fost luată marți, 12 iulie.
„Se declară inadmisibilă sesizarea privind controlul constituționalității Hotărîrii Parlamentului nr. 163 din 23 iunie 2022 privind prelungirea stării de urgență, depusă la Curtea Constituțională, la 30 iunie 2022, de dl Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în decizia CC.
Decizia este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Amintim că pe 30 iunie, cei de la PSRM au contestat decizia Parlamentului prin care a fost prelungită starea de urgență în țară, cu 45 de zile. În opinia acestora, nu mai există premise ca starea de urgență să fie menținută.
Potrivit Raportului Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, prelungirea stării de urgență este justificată, între altele, de necesitatea asigurării securității naționale și energetice a țării, de gestionarea fluxului de refugiați, de gestionarea lanțurilor logistice, de asigurarea securității la frontieră și a ordinii publice.
Republica Moldova a introdus stare de urgență la începutul războiului din țara vecină, Ucraina, în 24 februarie. De atunci, a fost prelungită de mai multe ori, cu votul majorității parlamentare, PAS.
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2022
Politică
Oficial! A fost instituită STARE DE URGENȚĂ în toată țara
Fluxul de știri
0