Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Avocat: "Vizita Laurei Kövesi nu este întâmplătoare"

"Vizita Laurei Kövesi nu este întâmplătoare"
Abonare
Iurie Mărgineanu: "Toți ne dorim o justiție echitabilă, dar nu cu orice preț. Ceea ce vedem acum nu este reformă, dar bătaie de joc".
Avocatul Iurie Mărgineanu a comentat pentru Agenția Sputnik Moldova vizita la Chișinău a șefei Parchetului European, Laura Codruța Kövesi. Juristul este de părere că autoritățile de la Chișinău ar fi dorit să primească undă verde la noua reformă în domeniul justiției.
"Au invitat-o pentru a blagoslovi actuala guvernare în lupta pentru corupție. I-a fost organizată o atenție deosebită. A avut întâlniri la cel mai înalt nivel, inclusiv cu ministrul Justiției. Din câte se pare el este responsabil de toată această reformă. Și-a regăsit fanii de la Chișinău", spune Mărgineanu.
În același timp, avocatul consideră că această vizită are și o altă prefață. Reforma ar fi una defectuoasă, iar rezultatele foarte slabe.
"Vor să facă o justiție echitabilă. Cu toții ne dorim acest lucru, dar nu cu orice preț. Ceea ce se întâmplă acuma nu este reformă, dar bătaie de joc. Autoritățile și-au dorit ca prin această vizită să fie lăudați în ideea de a începe lupta pentru corupție", a declarat Iurie Mărgineanu.
Fluxul de știri
0