Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE este îngrijorată de o posibilă creștere a contrabandei cu arme din Ucraina

© Photo : FSBArme confiscate, imagine din arhivă
Arme confiscate, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Abonare
Comisarul european Johansson: UE este îngrijorată de riscurile contrabandei de arme și droguri din Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Uniunea Europeană este îngrijorată de riscul contrabandei cu arme de foc și droguri din Ucraina și ia măsuri de prevenire, a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, citată de RIA Novosti.
„Dispunem de anumite date, dar și experiența ne sugerează că armele circulă adesea în timpul războaielor sau după acestea. Știm câte arme sunt acum în Ucraina și, desigur, nu toate armele sunt întotdeauna în mâini potrivite", a declarat Johansson.
Potrivit acesteia, UE dorește să evite experiența negativă a creșterii contrabandei cu arme de foc după conflictul din fosta Iugoslavie.
„Știm din experiența războiului de pe teritoriul fostei Iugoslavii că încă avem probleme cu armele care au ajuns în mâinile grupărilor criminale de acolo. Acest lucru alimentează violența în Uniunea Europeană. Trebuie să fim pregătiți să lucrăm împreună, inclusiv cu Moldova și cu Ucraina”, - a mai spus Johanson.
Demnitarul european a menționat că luni va fi lansat la Chișinău un hub special pentru cooperare cu Moldova în domeniul securității și protecției frontierelor. Acest hub implică „activitatea comună a statelor membre UE cu Moldova și Ucraina, trimiterea de polițiști pentru a face schimb de informații”. Johansson a precizat că ONU de asemenea este preocupată de apariția unor noi capacități de producere a drogurilor și de apariția unor noi rute de contrabandă.
A încercat să ducă din Moldova în Ucraina haine și accesorii în valoare de peste 300 de mii de euro - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Societate
Contrabandă de peste 300 de mii de euro din Moldova în Ucraina: Cu ce era ticsit camionul
Fluxul de știri
0