Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cristoiu despre fascismul Vestului

© Photo : EuroParlamentarulIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2022
Abonare
Cristoiu atrage atenția asupra caracterului barbar și fascist al politicilor și demersurilor occidentale care introduc vina ”de a fi rus”. El leagă această campanie ideologică occidentală, de campania dusă asupra românilor și est-europenilor, încă de dinainte de 1990
BUCUREȘTI, 12 iul - Sputnik. Comentând victoria la Wimbledon a sportivei rusoaice Elena Rybakina, dar și reacția presei occidentale față de această victorie, Ion Cristoiu vorbește despre barbaria și caracterul nazist al sancțiunilor occidentale și al atitudinii britanice față de ruși.
În opinia cunoscutului scriitor și jurnalist român, postată de acesta pe vlogul său personal, presa britanică, în frunte cu BBC, a fost ”de o jegoșenie fără margini” în promovarea unei propagande anti-rusești și a fake-news-urilor cu privire la Rusia.
A condiționa activitatea artistică sau sportivă a rușilor de declarații politice împotriva propriei lor țări, a pune presiune mediatică pe aceștia pentru ”crima” de a fi ruși, este, atrage atenția Cristoiu, cu nimic diferit de rasism și de nazism.

El leagă această manifestare occidentală de acum de o întreagă campanie, dusă de decenii în România și în statele din Est, de inducere a unui complex de inferioritate a esticilor față de vestici. Am fost ”educați ca niște slugi” ale Occidentului, consideră Cristoiu, într-o stare de admirație față de ”valorile occidentale” care ar fi în mod necesar superioare celor estice.

Astfel, Boris Johnson sau diverși oficiali occidentali de foarte joasă anvergură intelectuală și morală, sfârșesc prin a avea, chiar și în momentul declinului lor politic, o presă mai bună în România decât politicienii români.
Drapelul UE lângă Parlamentul României - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2020
Politică
”Un fascism digital ia locul democrației”: Analist de top
Fluxul de știri
0