Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ordinul lui Zelenski de a recuceri sudul Ucrainei este agonie – deputat rus

© Sputnik / Александр Натрускин / Trecere la banca de fotografiiDeputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea Mihail Șeremet
Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea Mihail Șeremet  - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputatul Dumei de Stat Mihail Sheremet a spus că la ordinul lui Zelenski adresat militarilor ucraineni de a recuceri sudul Ucrainei este o agonie.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea Mihail Șeremet a numit agonie politică ordinul lui Vladimir Zelenski de a recuceri regiunile din sudul Ucrainei eliberate de armata rusă.
Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksei Reznikov, într-un interviu acordat ziarul britanic The Times, a declarat că Zelenski a ordonat armatei să elibereze teritoriul sudic al țării. În acest scop, sunt mobilizate „milioane de forțe de luptă echipate cu arme occidentale”.

„Zelenski și clica sa criminală pierd pe toate fronturile, dar continuă să împingă Ucraina către un colaps inevitabil, nu au nicio șansă să pună mâna pe teritoriile eliberate de armata noastră (rusă – n.n.). Asemenea ordine sunt agonie politică a regimului ZelenskI, care nu va dura mult. Aceste declarații deșănțate nu au nimic de-a face cu realitatea, deoarece ei (ucrainenii – n.n.) nu au nici puterea, nici capacitățile, nici mijloacele, nici spiritul de luptă (pentru a recuceri teritoriile pierdute –n.n.)”, a declarat Șeremet pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, nici un fel de livrări de arme occidentale nu va împiedica Rusia să atingă obiectivele trasate în cadrul operațiunii militare speciale.
"Aprovizionarea cu arme nu va putea schimba situația. Este timpul ca Zelenski să se gândească deja la viitorul său. Lui îi est asigurată deja foaia de drum pentru Siberia. Vom găsi un fierăstrău mare cu două mânere pentru el și Reznikov, astfel încât să poată ispăși prin munca lor trădarea poporului ucrainean și a întregii lumi ruse”, a subliniat deputatul.
În timpul operațiunii speciale, armata rusă a preluat controlul asupra regiunii Herson și a părții Azov a regiunii Zaporojie din sudul Ucrainei. În regiuni s-au format administrații civilo-militare, rubla a fost pusă în circulație, iar acolo au început să fie retransmise posturile de televiziune și posturile de radio rusești. Regiunile și-au anunțat intențiile de a deveni subiecte ale Federației Ruse.
Penitenciar din Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Rusia
Kievul înrolează deținuți din cauza pierderilor în rândul militarilor – Moscova
Fluxul de știri
0