Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa: E puțin probabil ca Occidentul să poată susține Ucraina mult timp la nivelul actual

© SputnikLupte în Ucraina, imagine din arhivă
Lupte în Ucraina, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2022
Abonare
Jurnaliștii de la NYT au pus la îndoială capacitatea Statelor Unite și a aliaților de a continua să sprijine Ucraina o perioadă lungă de timp
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Jurnaliștii de la New York Times consideră că este puțin probabil ca SUA și aliații săi să poată menține nivelul actual de sprijin pentru Ucraina pentru o perioadă lungă de timp, informează RIA Novosti.
„Președintele Biden s-a angajat să sprijine Ucraina „atâta timp cât va fi nevoie”, dar nici el, nici nimeni altcineva nu poate spune cât va dura asta sau cât de mult pot face SUA și aliații săi de la distanță, fără a interveni militar direct. Oficialii recunosc că stocurile de arme americane și europene se vor epuiza la un moment dat; în timp ce SUA au autorizat ajutoare militare și de altă natură de 54 de miliarde de dolari, nimeni nu se așteaptă la un alt cec de 54 de miliarde de dolari când acestea se vor epuiza”, scrie NYT.
Potrivit revistei, oficialii și analiștii spun că ar fi dificil să „menținem același nivel de sprijin material” pe fondul „oboselii tot mai mari” din cauza conflictului „pe ambele maluri ale Atlanticului”. Ziarul adaugă că ajutorul militar aprobat de Congres este de așteptat să dureze până în al doilea trimestru al anului viitor, potrivit unor estimări, însă „întrebarea este cât timp pot continua livrările actuale de arme și muniții fără a compromite pregătirea militară a SUA”.
Rusia a transmis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme Ucrainei. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice încărcătură ce conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a menționat că pomparea de arme în Ucrainei de către Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea efect negativ.
Penitenciar din Ucraina  - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Rusia
Kievul înrolează deținuți din cauza pierderilor în rândul militarilor – Moscova
Fluxul de știri
0