Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Sancțiunile împotriva Rusiei îi afectează mai mult pe cei care le impun

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел совещание с членами правительства
Президент РФ В. Путин провел совещание с членами правительства - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Abonare
Președintele rus a subliniat că i-a avertizat pe partenerii străini cu privire la situația complexului mondial energetic, dar nimeni nu l-a ascultat.
BUCUREŞTI, 8 iul – Sputnik, Doina Crainic. După cum a subliniat preşedintele rus Vladimir Putin, continuarea politicii sancțiunilor impuse de Occident poate avea consecințe catastrofale asupra pieței mondiale a energiei.
„Sancțiunile împotriva Rusiei cauzează mult mai multe daune țărilor care le impun. Continuarea politicii de sancțiuni poate avea consecințe și mai grave şi, fără a exagera, chiar catastrofale, asupra pieței mondiale a energiei”, a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu membrii guvernului rus.
Potrivit preşedintelui, companiile naționale de energie trebuie să fie pregătite pentru embargoul petrolier impus de UE.
„Acum câteva zile, după câte știu, Uniunea Europeană a introdus un alt pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, impunând un embargou petrolier. Companiile naționale ar trebui să fie deja pregătite pentru această decizie. În ultima ședință cu privire la sectorul combustibilului și energiei, vorbim despre perspectivele privitoare la astfel de restricții”, a spus Putin.
Ținând cont de provocările actuale reprezentate de sancțiunile occidentale, companiile rusești din sectorul combustibilului și energiei trebuie să lucreze venind cu o perspectivă pe termen lung.
„În timp ce răspundem provocărilor actuale, trebuie să facem eforturi susţinute pentru aplicarea planurilor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei. Una dintre prioritățile cheie este construcția infrastructurii pentru a crește nivelul gazificării regiunilor rusești, precum și diversificarea exporturilor pe piețele promițătoare din Sud și Est”, a subliniat Putin.
Preşedintele a mai spus că guvernul lucrează deja la opțiunile de dezvoltare a infrastructurii feroviare, maritime și de conducte pentru a livra produse petroliere rusești în țările prietenoase, precum și la infrastructura de transport a gazelor pentru a crește aprovizionarea cu gaz inclusiv pe piața internă.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Economie
Putin: SUA au tipărit în doi ani tot atâția dolari, cât anterior în 40 de ani
Fluxul de știri
0