Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proprietarii de avioane evită Moldova – din cauza războiului

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Abonare
În ultima perioadă, Compania FlyOne, care își are baza la Chișinău, a anulat mai multe curse. Nemulțumirea pasagerilor a ajuns la urechile lui Andrei Spînu.
CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat pe Facebook că mai mulți cetăăeni i s-au plâns că mia multe cursele de zbor operate de Compania FlyOne care ar fi fost anulate.
“Am primit mai multe plângeri de la cetățeni referitor la anularea curselor de zbor ale companiei FlyOne. Astăzi, alte 5 curse au fost anulate. În acest sens, am dat indicație Autorității Aeronauticii Civile să investigheze în detaliu activitatea acestei companii și să retragă/modifice/suspende actele permisive în cazul în care aceasta nu își poate onora angajamentele față de oamenii cărora le vinde bilete”, a spus Spînu, promițând să revină cu detalii.
Solicitat de un post local de televiziune, Vladimir Cebotari, fondatorul Companiei FlyOne, a spus care sunt cauzele anulării curselor.
„Sunt anulate mai multe curse și sunt mai multe cauze, care pornesc inclusiv de la cele cu care se confruntă companiile aeriene din UE. Cauzele care stau la bază sunt simple, există o constrângere dictată de unele limitări ale proprietarilor de aeronave de a lăsa navele să fie operate în R. Moldova și spre RM, din cauza situației războiului de la frontieră. O a doua cauză ține evident și de echipaje. Dar aceste cauze sunt generale, în cazul și al FlyOne este că anumiți proprietari de aeronave și în acest an au amânat livrările de nave pentru suplinirea fotei din diverse motive, în mare parte dictate de situația actuală”, a declarat Cebotari.
Totodată, Vladimir Cebotari a dat asigurări că vor fi identificate soluții ca pasagerii să ajungă la destinațiile dorite cât mai curând.
„Cu siguranță că toți pasagerii curselor vor fi aduși acasă, iar cei care au cursele anulate li se va achita compensații și li se va oferi soluții pentru a se deplasa cu alte curse pentru a ajunge la destinație”, a conchis Vladimir Cebotari, fondatorul FlyOne.
Fluxul de știri
0