Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marina rusă primește un submarin care poate transporta torpile nucleare

© Photo : Министерство обороны РФ / Trecere la banca de fotografiitorpilă Poseidon
torpilă Poseidon  - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cel mai mare submarin din lume, K-329 Belgorod, a fost predat oficial armatei ruse vineri la șantierul naval Sevmash din Severodvinsk.
BUCUREŞTI, 9 iul – Sputnik, Doina Crainic. Comandantul Marinei ruse, amiralul Nikolai Ievmenov, a participat la ceremonie și a mulțumit constructorilor pentru livrarea navei „de cercetare”. Belgorod este proiectat să poată transporta până la șase torpile cu propulsie nucleară „Poseidon”, care sunt încă în dezvoltare.
Belgorod „deschide noi oportunități pentru Rusia pentru a realiza diferite studii, permițându-ne să efectuăm o varietate de expediții științifice și operațiuni de salvare în cele mai îndepărtate zone ale oceanelor”, a spus Ievmenov la ceremonie, mulțumindu-i atât şantierului Sevmash, biroului de proiectare Rubin și întregii industrii militare a Rusiei pentru construirea cu succes a submarinului.
Submarinul nuclear multifuncțional a fost anterior desemnat Proiect 09852. Se bazează pe seria Project 949A, cunoscută în Occident drept clasa Oscar II, dar cu modificări semnificative. Corpul prelungit permite submarinului Belgorod să transporte drone submarine, un vehicul de salvare la adâncime (DSRV), precum și un submarin mai mic cu propulsie nucleară, cum este AS-31 Losharik.
În timp ce amiralul Ievmenov a ales să evidențieze capacitățile științifice și de salvare ale navei, observatorii occidentali sunt interesați în principal de capacitatea Belgorod de a transporta torpile „Poseidon”. Institutul Naval al Statelor Unite a numit nava un „submarin al apocalipsei... înarmat cu o torpilă nucleară strategică de mărimea unui autobuz școlar”, în timp ce blogul de apărare War Zone a descris-o drept una dintre „cele mai versatile și de temut arme ale Rusiei, construită [pentru a transporta] torpile de spionaj și lansare cu energie nucleară şi înarmată nuclear.”
Cunoscută anterior ca „Sistemul multifuncțional oceanic Status-6”, torpila autonomă cu propulsie nucleară este una dintre cele șase „superarme” anunțate oficial de președintele rus Vladimir Putin în martie 2018, potrivit RT.
În dezvoltare, Poseidon este conceput pentru a fi nedetectabil prin mijloace convenționale și capabil să distrugă întregi grupuri de luptă de transportatori sau să provoace tsunami-uri care ar putea distruge orașele de coastă. Se presupune că o întreagă nouă clasă de submarine, Kabarovsk, este proiectată pentru transportul torpilelor „Poseidon”, dar toate informațiile despre acestea sunt clasificate.
Fluxul de știri
0