Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Seversk - direcția principalului atac al forțelor aliate

© Sputnik / Константин Михальчевский / Accesați arhiva multimediaSodat rus la Azovstal
Sodat rus la Azovstal  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2022
Abonare
Eliberarea teritoriului Donbas este în curs de finalizare. Gruparea militară rusă, în cooperare cu unitățile miliției populare din RPL și RPD, dezvoltă o ofensivă în direcția zonei fortificate Slaviansko-Kramatorsk a Forțelor Armate ale Ucrainei.
Aceasta din urmă a fost respinsă de la Lisiceansk, iar sarcina forțelor aliate este de a împiedica formațiunile armate ucrainene să prindă rădăcini în Seversk, situat la 30 de kilometri de Slaviansk, în următoarele zile.
După cucerirea zonei Severodonețk-Lisiceansk, unitățile RPL și RPD sunt transferate pe frontul Donețk pentru o ofensivă spre Seversk (populație 11.000), acoperind zona fortificată Slaviansk-Kramatorsk a Forțelor Armate ale Ucrainei.
Pe 5 iulie, trupele aliate au ajuns la periferia orașului Seversk, unde inamicul încearcă să creeze o nouă linie defensivă de-a lungul rutelor rutiere și feroviare care merg de la nord la sud - de la Seversk la Soledar și Artemovsk (Bahmut). Artileria rusă cu rază lungă lovește obiectele Forțelor Armate ale Ucrainei din Slaviansk și Kramatorsk. Garnizoana ucraineană Avdeevka este condamnată să repete soarta Severodonețkului și Lisiceanskului înconjurate.
În 24 de ore, două lansatoare HIMARS MLRS fabricate în SUA și două depozite de muniții, un arsenal semnificativ de rachete și arme de artilerie ale brigăzii 57 mecanizate - peste 1.500 de obuze de diferite calibre și 100 de sisteme de rachete antitanc de fabricație străină - au fost distruse de rachete aeriene de înaltă precizie lansate pe teritoriul RPD. De asemenea, Forțele Aerospațiale Ruse au „demilitarizat” șase posturi de comandă, inclusiv posturile de comandă ale grupului operativ Yug, a 79-a asalt aerian și a 57-a brigăzi mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În plus, a fost distrus plutonul ucrainean al sistemelor de rachete cu lansare multiplă Uragan.
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a propus retragerea unităților disparate de la Seversk la Slaviansk pentru a salva forțele și mijloacele de apărare a Ucrainei pe prima linie Poltava-Dnepropetrovsk-Zaporojie. Şeful administraţiei Slaviansk controlate de regimul de la Kiev, Viktor Leah, a declarat la televiziunea ucraineană pe 5 iulie că Statul Major a prezis „căderea” iminentă a Slavianskului şi Kramatorskului. Biroul președintelui Vladimir Zelenski este mai preocupat de imaginea politicii externe și de intrigile politice interne.

Perspective pentru Forțele Armate ale Ucrainei: încercuirea și demilitarizarea

Trupele rusești înaintează dinspre nord în direcția satului Dolina - la 15 km de Slaviansk, dinspre est - luptă la periferia orașului Seversk, iar dinspre sud iau cu asalt Soledar - la 6 km de Artemovsk (Bahmut) . Există o acoperire operațională a zonei fortificate Slaveansko-Kramatorsk din trei părți - cu acces în spatele grupării inamice. Probabil, în curând vom vedea pe hartă deja tradiționalele încercuiri, care vor permite militarilor aliați să lichideze complet trupele ucrainene din Donbas, să ajungă la noi frontiere și să împingă inamicul mai spre vest.
La vest de Slaviansk încep vastele stepe de pe malul stâng al Ucrainei. Distanțele semnificative dintre centrele regionale nu vor permite Forțelor Armate ale Ucrainei să „prindă” și să creeze o linie solidă de apărare. „Frontul de Est” se va rostogoli spre Dnepropetrovsk, Zaporojie, Nikolaev. Și, poate, Harkovul va fi eliberat cu prioritate.
Pe 6 iulie, șeful administrației civile temporare a regiunii Harkov a anunțat dorința populației din teritoriile eliberate ale regiunii de a se întoarce la Rusia. Sfera strategică a operațiunii speciale rusești pentru demilitarizarea și denazificarea statului vecin ostil Rusiei este confirmată și de atacurile zilnice cu rachete asupra țintelor din spatele operațional profund al Forțelor Armate ale Ucrainei - la Odesa, Hmelnîțki și alte regiuni ale Ucrainei de Vest.
Pe de altă parte, tacticile Kievului pe „frontul de est” amintesc de serialul „kvartal 95”, care vizează obținerea unui efect extern, publicații de mare profil în presă și finanțare occidentală continuă. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei încearcă să încetinească înaintarea trupelor ruse cu valuri nechibzuite de mobilizare, utilizarea în mod deschis teroristă a populației civile ca scut uman, bombardarea regulată a orașelor și satelor din Donbas.
Pe fundalul unei serii de înfrângeri, „încercuiri” și pierderi catastrofale ale Forțelor Armate ale Ucrainei în militari și echipamente militare (peste 3.900 de tancuri și vehicule blindate, 3.000 de sisteme de artilerie, 720 de MLRS, 370 de avioane și elicoptere de apărare aeriană, 350 de sisteme de lansare de rachete, determinarea Occidentului colectiv „până la capăt” de a ajuta regimul de la Kiev în opoziție cu Rusia cu arme și finanțe.
Marea Britanie a lansat un program special de antrenament de trei săptămâni pentru soldații ucraineni pe teritoriul țărilor NATO și promite că va furniza Forțelor Armate ale Ucrainei 10.000 de „baionete” la fiecare patru luni. Potrivit premierului britanic Boris Johnson, acest lucru va schimba „radical” situația de pe front.
Cu toate acestea, este imposibil din punct de vedere tehnologic să faci în 20 de zile un specialist militar cool dintr-un civil mobilizat. Și nu este o coincidență că publicația britanică a The Telegraph a remarcat că partenerii occidentali se așteaptă ca Forțele Armate ale Ucrainei să schimbe curentul ostilităților „până în toamnă”. Dacă dinamica rusă de organizare a încercuirilor pentru trupele ucrainene rămâne aceeași, SUA și NATO vor fi obligate să reducă asistența militară.
Este greu pentru Occident să-și dea seama de propria cădere din realitatea lumii multipolare, dar următoarea - după Afganistan - înfrângere militară (umilire) este încă mai bună decât distrugerea fără compromisuri a țărilor NATO prin foc nuclear.
Militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, NSU și SBU încep să se alăture activ procesului de demilitarizare a regimului de la Kiev. Publicația Bulgarian Military a raportat că un grup de inițiativă al personalului militar ucrainean a vândut părții ruse două sisteme de artilerie autopropulsate CAESAR franceze pentru 240 de mii de dolari (cu o valoare reală de câteva milioane).
„Piața neagră” a armelor a fost formată mult mai devreme. În Ucraina, puteți cumpăra sistemul antitanc FGM-148 Javelin pentru doar 30 de mii de dolari, armata americană plătind pentru el aproximativ 470.000 de dolari.
Armele occidentale sunt adesea „pierdute” în Ucraina și sunt vândute în mod activ țărilor asiatice și africane. Astfel, dorința de „slăbire a Rusiei” le iese pe ochi organizatorilor și sponsorilor „proiectului ucrainean”.
Opinia autorului ar putea să nu corecpundă cu poziția redacției Sputnik
Fluxul de știri
0