Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: "Prețul la gaze va crește"

"Prețul la gaze va crește"
Abonare
Viorel Gîrbu, analist economic: "Prețurile la gaze pe piața externă este în creștere. Soluția pe termen lung ar fi investițiile în energie regenerabilă".
Analiștii bat alarma. Prețurile la gaze vor crește. Expertul economic, Viorel Gîrbu, într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, consideră că autoritățile ar trebui să reacționeze imediat și să nu uite de clasa vulnerabilă.
"Guvernul are două soluții. În cazul păturilor vulnerabile, ar trebui să există un ajutor pentru perioada rece a anului sau compensarea parțială a facturilor. Foarte probabil prețurile vor crește și în următoarea perioadă", susține expertul
Expertul susține că autoritățile trebuie să promoveze și programe de lungă durată. Investițiile în energie regenerabilă întârzie să apară.
"Guvernul nu trebuie să uite de clasa mijlocie pe termen lung. În acest sens trebuie să susțină investițiile în energie regenerabilă. La moment acestea lipsesc. Și asta este o scăpare majoră", a declarat Gîrbu.
Fluxul de știri
0