Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre alertele cu bombă de la mai multe instituții ale statului: Ce spune poliția

© Sputnik / Mihai CarausAlertă cu bombă
Alertă cu bombă  - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2022
Abonare
Alertele cu bombă de la mai multe instituții ale statului au fost false, anunță oamenii legii.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Alertele cu bombă de la mai multe instituții ale statului, centre comerciale, spitale și Aeroportul Internațional Chișinău au fost false.
Solicitată de agenție, șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco, a specificat că în urma verificărilor nu au fost depistate obiecte explozibile.
„Pe parcursul zilei de ieri, au fost anunțate peste 50 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. Au fost vizate instituții publice din capitală, precum și din raioane ale țării. Pe toate adresele au fost efectuate verificări, care au durat până târziu, iar în urma acestora nu au fost depistate obiecte explozibile. Toate alertele au fost anunțate prin intermediul poștei electronice”, a spus Diana Fetco.
Oamenii legii au fost anunțați ieri despre alerte cu bombă la Parlament, Guvern, instituții judecătorești, centre comerciale, spitale și la Aeroportul Internațional Chișinău. Spre seară, polițiștii au fost înștiințați despre alerte cu bombă în mai multe raioane ale țării, fiind vizate de asemenea, instituțiile publice – primării, judecătorii și subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice.
Pe acest caz, oamenii legii au inițiat un proces penal. Conform legislației, persoana care se face vinovată de comunicarea mincinoasă cu bună știință despre pregătirea unor explozii, este pasibilă de răspundere penală și riscă amendă de până la 42 500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2022
Societate
Alertă cu bombă și la Parlament, Guvern, dar și la Spitalul Republican
Fluxul de știri
0