Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA aduc trupe noi, experimentate în luptă, pe teritoriul României

© Photo : Facebook / Forţele Terestre RomâneConvoaie militare ale NATO au intrat în România
Convoaie militare ale NATO au intrat în România - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
SUA schimbă contingentele prezente pe teritoriul României. Divizia 82 va fi înlocuită cu militari din Divizia 101 Aeropurtată, celebră că a participat la toate războaiele americane din ultimii 80 de ani.
BUCUREȘTI, 4 iul - Sputnik. Militarii din divizia 101 au început să îi înlocuiască pe colegii lor din divizia 81 la baza militară Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța.
În prezent, pe teritoriul României se găsesc aproximativ 2000 de militari americani, cu 1000 mai mulți față de luna ianuarie 2022. Însă numărul acestora va crește, conform anunțului președintelui SUA, Joe Biden, că SUA vor aduce în România o întreagă brigadă.
SUA și UE par să își fi împărțit teritoriul României. În timp ce SUA își va trimite trupele preponderent în sudul țării (provinciile istorice Oltenia, Muntenia și Dobrogea), trupele NATO din statele UE, sub egida ”grupului de luptă NATO” vor fi concentrați preponderent în Transilvania (cu baza principală a Cincu). Aici se estimează, sub comanda Franței la creșterea efectivelor de la o mie, la 3-5 mii de militari, spune TVR.
În prezent, în diversele baze din România sunt în jur de 5.000 de militari NATO. Cei mai mulți, americani.
Militari polonezi - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Rusia
Polonia - scenarii pentru dezmembrarea Ucrainei - Narîșkin
Fluxul de știri
0