Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin le-a mulțumit soldaților Miliției Populare din RPL pentru eroism

© Sputnik / Михаил Метцель / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin  - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Putin le-a mulțumit luptătorilor Miliției Populare din RPL pentru eroismul lor manifestat la eliberarea pământului natal.
CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat și le-a mulțumit luptătorilor celui de-al doilea corp de armată al Miliției Populare din Republica Populară Lugansk, care au dat dovadă de eroism în eliberarea pământului lor natal.
„Felicitările și cuvintele mele de recunoștință se aplică pe deplin luptătorilor celui de-al doilea corp de armată al Miliției Populare a RPL, mai știu că aceștia au acționat activ, competent, dând dovadă de curaj și eroism în cel mai adevărat sens al cuvântului, au dat dovadă de eroism în eliberarea pământului lor natal. Vă felicit pe toți și vă doresc succes în continuare”, a spus luni Putin la o întâlnire cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat eliberarea Republicii Populare Lugansk.
Ca urmare a operațiunilor militare de succes, Forțele Armate RF, împreună cu unitățile Miliției Populare din LPR, au stabilit controlul deplin asupra Lisiceansk - ultimul oraș din Republica Populară Lugansk în care se aflau trupe ucrainene - și o serie de așezări din apropiere, dintre care cele mai mari sunt Belogorovka, Novodruzhesk, Maloriazanțevo și Belaia Gora.
Părăsind orașul, militanții ucraineni au aruncat în aer și au distrus câteva dintre clădirile administrative importante, inclusiv primăria.
Corespondentul RIA Novosti a relatat că forțele militare aliate, după ce au intrat în oraș, au arborat Steagul Victoriei pe clădirea administrației distrusă.
Anterior, a fost eliberat un alt oraș mare al RPL, Severodonețk, în care se află importanta fabrică chimică „Azot”.
Президент РФ В. Путин провел встречу с министром обороны РФ С. Шойгу - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Putin - despre eliberarea RPL
Fluxul de știri
0