Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un pod din Capitală intră în reparație: Despre care este vorba

© Sputnik / Miroslav RotariPodul de pe Mihai Viteazul
Podul de pe Mihai Viteazul - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Un pod din Chișinău intră în reparație. Lucrările vor începe în mai puțin de o lună.
CHIȘINĂU, 4 iul Sputnik. Podul din strada Mihai Viteazul din Chișinău intră în reparație. Lucrările la podul din Capitală încep în cel mult o lună.
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de pe o rețea de socializare că la primele patru licitaţii cu privire la reparația capitală a podului din strada Mihai Viteazul nu a participat niciun agent economic. Ulterior a fost organizată cea de-a cincea licitație, în urma căreia câştigători sunt un consorțiu din compania „Granbutservice Ukraina”, sucursala Vulcăneşti, Genesis şi Compania Electrica.
Contractul semnat valorează 108 milioane de lei, iar lucrările vor demara în 25 de zile, perioada în care agentul economic urmează să facă toate pregătirile pe şantier.
Potrivit primarului, sunt planificate strămutarea rețelelor inginereşti şi de tracţiune, apoi vor demara lucrările la elementele de suprastructură.

„În atenţia municipalităţii este şi podul din strada Ismail, care, la fel, necesită reparaţie. La momentul actual, DGTPCC are semnat un contract de expertiză şi proiectare a podului dat cu compania Intexnauca. Costul acestor lucrări se evaluează la 2,9 milioane de lei”, scrie Ion Ceban.

Podul din strada Ismail este unul din cele mai solicitate construcţii inginereşti din municipiu, construit în anul 1968 şi care nu a fost niciodată supus lucrărilor de reparaţie. Lucrările de expertiză şi proiectare vor demara în această săptămână.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Societate
Aproape 80 de milioane de lei datorează consumatorii pentru gazele naturale - detalii
Fluxul de știri
0