Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Planurile G7 sunt de a reduce la jumătate prețul petrolului rusesc

CC0 / ptra / Pixabay / Sondă de petrol.
Sondă de petrol. - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Abonare
Premierul japonez Kishida anunță că G7 intenționează să reducă la jumătate prețul petrolului rusesc.
CHIȘINĂU, 4 iul – Sputnik. Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat că plafonul prețului admisibil de achiziție pentru petrolul rus ar putea fi stabilit la jumătate din prețul actual.
"Se așteaptă ca plafonul de preț al petrolului din Rusia să fie stabilit la jumătate din prețul actual. De asemenea, vom crea un mecanism care să nu permită achiziționarea petrolului rusesc la un preț mai mare decât cel stabilit", astfel agenția de presă Kyodo îl citează pe șeful guvernului dintr-un discurs de campanie la Tokyo, ca parte a campaniei electorale pentru camera superioară a parlamentului.
Kishida a reiterat că „lumea se confruntă cu o situație în care fundamentele ordinii se prăbușesc”, așa că „este necesar să se demonstreze că orice violență are un preț mare”.
La summitul din 26-28 iunie liderii țărilor G7 (Marea Britanie, Germania, Italia, Canada, SUA, Franța și Japonia) și-au confirmat intenția de a reduce dependența de energie din Rusia și au convenit provizoriu să înceapă limitarea prețurilor la petrolul și gazul rusesc.
Potrivit unui comunicat care face bilanțul summit-ului, liderii G7 „salut decizia Uniunii Europene de a explora împreună cu partenerii internaționali modalități de limitare a prețurilor la energie, inclusiv fezabilitatea impunerii unei restricții temporare asupra prețurilor de import acolo unde este necesar”.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Economie
Sancțiunile contra Rusiei fac viața tot mai grea în...Uniunea Europeană
Fluxul de știri
0