Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mass-media: Franța a devenit cel mai mare cumpărător de GNL rusesc

© Sputnik / Evguebi Odinokov  / Trecere la banca de fotografiiUzina Yamal GNL
Uzina Yamal GNL - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Welt: Franța a devenit cel mai mare cumpărător de GNL rusesc pe fondul perturbărilor în funcționarea centralelor nucleare
Franța a devenit cel mai mare cumpărător de gaz natural lichefiat rusesc. Despre aceasta scrie publicația germană Die Welt, citând date de la centrul de analiză finlandez CREA.
Acest lucru se datorează faptului că țara se confruntă cu probleme în sectorul energetic. În special, din motive tehnice, funcționarea multor centrale nucleare a trebuit să fie suspendată, rezultând o scădere a producției de energie electrică.
Franța, își amintește ziarul, nu a mai primit gaz rusesc prin conducte de la jumătatea lunii iunie. În același timp, spre deosebire de Germania, țara are patru terminale pentru primirea simultană a Gazului Natural Lichefiat (GNL) simultan.
Reducerea exporturilor de gaze rusești din acest an este asociată cu suspendarea livrărilor prin conducta Yamal-Europa din luna mai, precum și cu o scădere a pompării prin celelalte două coridoare principale - Nord Stream și sistemul de transport al gazelor din Ucraina, precum și ca o scădere datorată lucrărilor tehnice la aprovizionare de-a lungul Turkish Stream. În plus, unele companii europene au refuzat să plătească livrările în cadrul noii scheme în ruble.
La sfârșitul lunii aprilie, Gazprom a încetat să furnizeze gaze prin Bulgargaz către Bulgaria și PGNiG către Polonia, în ultimele zile ale lunii mai - Gasum către Finlanda și GasTerra către Țările de Jos, iar la începutul verii - Shell Energy Europe către Germania și Orsted către Danemarca.
Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 20.06.2022
Rusia
Ce e cu plata pentru gaz? Pușkov – despre politica ostilă a lui Sandu față de Rusia
Fluxul de știri
0