Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bulgaria a redus până la zero pârghiile de lucru ale ambasadei ruse

© Photo : Официальный сайт МИД БолгарииMinisterul de Externe al Bulgariei
Ministerul de Externe al Bulgariei  - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Abonare
Maria Zaharova a declarat că Bulgaria a redus la minimum posibilitatea de lucru a ambasadei Rusiei în această țară.
CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Bulgaria a redus la minimum posibilitatea oricărei funcționări a misiunii diplomatice ruse în această țară, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.
„Am spus că ei înșiși au redus, pur și simplu, la minim, și eventual chiar la zero, posibilitatea de a munci normal, nu am folosit de multă vreme cuvântul „normal”, din păcate, ci chiar posibilitatea a oricărei funcționări a misiunii diplomatice, pentru că, până la urmă, reprezentanța ar trebui să funcționeze cumva”, a spus ea în emisiunea „Sâmbătă seara” cu Vladimir Soloviov pe canalul „Russia 1”.
Anterior, viceministrul rus de Externe Alexander Grușko a spus că, dacă Bulgaria nu va reconsidera decizia de a expulza diplomații ruși, Moscova va pune problema menținerii sau retragerii prezenței diplomatice.
Anterior, viceministrul rus de externe Alexander Grushko a spus că, dacă Bulgaria nu va reconsidera decizia de a expulza diplomații ruși, Moscova va pune problema menținerii prezenței diplomatice. El a subliniat că partea bulgară este responsabilă pentru posibilele consecințe radicale ale expulzării diplomaților ruși din Bulgaria.
Premierul bulgar în retragere Kiril Petkov a anunțat la sfârșitul lunii iunie expulzarea din Bulgaria a 70 de diplomați ruși care ar fi lucrat pentru serviciile de securitate, folosind activități diplomatice ca acoperire.
Ministerul de Externe a raportat că o notă verbală cu numele a 70 de angajați ai misiunii diplomatice a fost înmânată ambasadorului rus Eleonora Mitrofanova. Ei trebuie să părăsească Bulgaria până la sfârșitul zilei de duminică, 3 iulie.
Ambasada SUA la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Internațional
Ambasada SUA a lansat în Moldova un autobuz de propagandă
Fluxul de știri
0