Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Armata ucraineană a lovit premeditat cu rachete cartiere locative din Belgrad și Kursk

© Пресс-служба губернатора Курской области / Accesați arhiva multimediaRegiunea Kursk, lovită de rachetele ucrainene
Regiunea Kursk, lovită de rachetele ucrainene - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2022
Abonare
Ministerul rus al Apărării: noaptea Forțele Armate Ucrainene au lansat rachete din instalația Tochki-U și drone spre zonele rezidențiale din Belgorod și Kursk.
CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. În noaptea de sâmbătă spre duminică, trupele ucrainene au tras asupra unor obiective din regiunile și Belgorod cu rachete Tochka-U și drone Reis, a declarat Ministerul rus al Apărării.
„În această noapte, de la 03:00 la 03:30, ora Moscovei, regimul de la Kiev a efectuat o lovitură deliberată cu rachete balistice Tochka-U cu muniții cu dispersie și drone Tu-143 Reis în zonele rezidențiale din Belgorod și Kursk, unde nu există niciun fel de obiective militare”, a spus departamentul într-un comunicat.
Ministerul rus al apărării menționează că atacul a fost „planificat și efectuat intenționat împotriva populației civile din orașele rusești”.
Ministerul Apărării a remarcat că sistemele de apărare aeriană au doborât toate cele trei rachete lansate la Belgorod, dar epava uneia dintre ele a căzut pe un bloc locativ.
Trei persoane au fost ucise în bombardamente. Unsprezece blocuri de locuit și aproximativ 40 de case individuale au fost parțial distruse.
Fluxul de știri
0