Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Muntean: Europa este principala victimă a actualelor procese din lume

© Sputnik / OsmatescoАндрей Мунтян
Андрей Мунтян - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2022
Abonare
Andrei Muntean, expert în relații internaționale: Europa este principala victimă a tuturor proceselor actuale
CHIȘINĂU, 2 iul – Sputnik. În opinia expertului în relații internaționale, Andrei Muntean, Europa este principala victimă a tuturor proceselor actuale, care transformă puternic lumea.
El subliniază că Europa nicidecum nu este unită, iar după declanșarea ostilităților militare în Ucraina au început să circule chiar zvonuri despre o posibilă și accelerată prăbușire a UE.
„În interiorul UE lipsește consensul pe marginea tuturor chestiunilor, iar Bruxelles-ul nu poate dirija procesele astăzi la fel cum o făcea până pe 24 februarie (ziua când Vladimir Putin a anunțat începutul operațiunii speciale în Ucraina, red.)”, a menționat Muntean.
În acest context, a specificat expertul, politicienii din statele UE vor avea multe probleme la viitoarele alegeri. Macron, de exemplu, a învins la alegerile prezidențiale, dar partidul lui a pierdut alegerile parlamentare. Astfel, alegătorii din Europa ar putea să prefere forțe politice care nu susțin actualul mainstream.
Fluxul de știri
0