Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu salută decizia UE de a acorda încă 40 de milioane armatei RM

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu
Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2022
Abonare
Ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a salutat decizia UE de a acorda suplimentar 40 de milioane de euro armatei Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 1 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ministrul a publicat mesajul ministrului Nicu Popescu, care salută decizia Consiliului Uniunii Europene de a acorda asistență suplimentară în valoare de 40 de milioane de euro Forțelor Armate ale Republicii Moldova.
„Salut decizia Consiliului Uniunii Europene care a adoptat asistență suplimentară în cadrul Facilității europene pentru pace în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova”, a menționat Nicu Popescu.
Ministrul susține că acest gest al UE „va întări capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate prin furnizarea de echipamente non-letale și servicii conexe, inclusiv instruire legată de echipamente menționate”.
„Această asistență va completa suportul de 7 milioane de euro adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate”, mai afirmă demnitarul.
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2022
Politică
Krasnoselski se arată îngrijorat de planurile de livrare a armamentului în Moldova
Fluxul de știri
0