Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Rusia și-a retras garnizoana de pe Insula Șerpilor ca un gest de bunăvoință

CC BY-SA 4.0 / Фотонак / Остров Змеиный
Остров Змеиный - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat retragerea garnizoanei sale de pe Insula Șerpilor ca un gest de bunăvoință.
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Rusia și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor ca un gest de bunăvoință, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova, fiind citat de RIA Novosti.
„Astfel, s-a demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu periclitează eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a menționat ministerul.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Rusia
Putin – despre extinderea NATO, operațiunea specială și atacurile liderilor G7
Departamentul militar rus a mai subliniat că un astfel de pas ar priva Kievul de oportunitatea de a specula problema crizei alimentare, ascunzându-se în spatele „imposibilității” exportului de cereale din cauza controlului trupelor ruse.
Ministerul Apărării de la Moscova a adăugat că acum, pentru a relua licrările de cereale, partea ucraineană trebuie să demineze litoralul Mării Negre, pe coastele ucrainene, inclusiv apele portuare.
ONU a afirmat în repetate rânduri că există o amenințare a crize alimentare din cauza penuriei de cereale, Occidentul acuzând Rusia că contracarează aprovizionarea cu cereale ucrainene pe piețele mondiale, Moscova a negat categoric astfel de acuzații.
În același timp, autoritățile de la Kiev înseși au creat multe obstacole în calea exportului: pe lângă incendierea cerealelor care a fost descoperită în portul Mariupol, Forțele Armate ale Ucrainei au minat unele zone din Marea Neagră, ceea ce nu permite ca cereale să fie transportate pe piețele mondiale cu nave.
Președintele Vladimir Putin a spus că Rusia nu împiedică exportul de cereale din Ucraina, dacă Kievul va curăța porturile de mine, navele cu cereale vor putea pleca fără probleme.
 Deveselu, România 12 mai  2016. - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Internațional
Mai multe trupe străine pe teritoriul României. Nu și în Moldova românească
Fluxul de știri
0