Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

40 de milioane de euro de la Consiliul European pentru Armata Moldovei

© Photo : Facebook / Ministerul Apărării al Republicii MoldovaArmata Naţională se pregăteşte pentru parada militară din 27 august
Armata Naţională se pregăteşte pentru parada militară din 27 august
 - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2022
Abonare
Instrumentul European pentru Pace: Consiliul adoptă o măsură de asistență în sprijinul Forțelor Armate ale Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 30 iun - Sputnik. Consiliul European a adoptat astăzi o măsură de asistență în cadrul Instrumentului European pentru Pace (IEP) în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova, anunță site-ul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
Măsura de asistență va consolida capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate ale Moldovei prin furnizarea de echipamente neletale, provizii și servicii relevante, inclusiv instruire legată de echipament.
Această măsură de asistență o va completa pe cea în valoare de 7 milioane de euro, adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile serviciului medical militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.
Ultimele măsuri de asistență sunt dovada angajamentului nostru față de consolidarea capacităților Forțelor Armate ale Moldovei de a spori securitatea națională, stabilitatea și reziliența în sectorul apărării, se arată și pe site-ul Consiliului European.
Ministerul Apărării  - Sputnik Moldova, 1920, 20.05.2022
Societate
„Furt de amploare” la Ministerul Apărării: Precizarea instituției
Fluxul de știri
0