Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Încă 150 de milioane de euro, pentru Republica Moldova: De unde vin banii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Abonare
Memorandumul de înțelegere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind acordarea unei asistențe financiare urmează a fi ratificat.
CHIȘINĂU, 29 iun - Sputnik. Memorandumul de înțelegere între Republica Moldova și Uniunea Europeană care prevede acordarea unei asistențe financiare în valoare de 150 de milioane de euro urmmează a fi ratificat. Un proiect de lege pentru ratificarea Memorandumului a fost aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 29 iunie.
Potrivit poriectului, 30 milioane de euro din această sumă vor fi oferiți sub formă de grant, iar 120 milioane de euro – sub formă de împrumut.
Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere, și va fi debursată în trei tranșe, în perioada 2022-2024.
Banii sunt pentru redresarea economică a Republicii Moldova prin promovarea unui set de politici care vizează domenii precum sectorul energetic, statul de drept și lupta împotriva corupției, guvernarea sectorului public și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați pentru a acoperi necesitățile bugetare ale țării noastre.
Memorandumul urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova.
Поступление в вузы молдовы 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Societate
Modernizare prin absorbție: Ce se va întâmpla cu universitățile din Republica Moldova
Fluxul de știri
0