Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kovesi vine la Chișinău să predea anticorupția

© AFP 2024 / JACQUES DEMARTHONLaura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi - Sputnik Moldova, 1920, 29.06.2022
Abonare
Fostul procuror șef al DNA și actualul procuror șef al Parchetului European Laura Codruța Kovesi va face o vizită la Chișinău unde se va întâlni cu mai multe oficialități
BUCUREȘTI, 29 iun – Sputnik, Marius Holdean. Procurorul-șef a Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, vine la Chișinău în perioada 11 - 14 iulie. Vizita este organizată de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova care a și anunțat vizita.
Kovesi ar urma să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, dar și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.
După ce a fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA România) din 2013 până în 9 iulie 2018, Kovesi a ajuns procuror șef al Parchetului European, fiind susținută de Franța și de Germania în această poziție. În România, Kovesi are o faima controversată, ea fiind la originea unor decizii controversate ale DNA și a spectacolului mediatic al cătușelor, cazuri finalizate de multe ori cu achitări după ce DNA ducea o campanie de denigrare și de culpabilizare publică a învinuiților.
Parchetul European (EPPO) și-a început activitatea la 1 iunie 2021. Instituția este responsabilă cu anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care afectează bugetul Uniunii Europene, dar până acum Kovesi s-a ocupat doar de cazuri mărunte, în timp ce a trecut cu vederea scandalurile legate de achiziția netransparentă a vaccinurilor.
Fluxul de știri
0