Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin a discutat cu Bolsonaro securitatea alimentară globală

© Sputnik / Михаил Климентьев / Trecere la banca de fotografiiJair Bolsonaro și Vladimir Putin, imagine din arhivă
Jair Bolsonaro și Vladimir Putin, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 28.06.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Putin a discutat cu Bolsonaro problema securității alimentare globale
CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat la telefon cu omologul său brazilian, Jair Bolsonaro, problema securității alimentare globale și cooperarea celor două țări în diferite sfere, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului.
Șeful statului rus a reconfirmat disponibilitatea țării sale de a-și îndeplini obligațiunile ce țin de furnizarea fără întreruperi a fertilizanților minerali necesari în activitatea agricultorilor brazilieni.
„Președintele Rusiei a făcut o calificare desfășurată a cauzelor apariției situației complicate pe piața mondială a produselor agricole și fertilizanților. A fost accentuată importanța restabilirii arhitecturii comerțului liber cu produse agricole și cu fertilizanți, dărâmată de sancțiunile occidentale”, se spune în comunicatul oficial al Kremlinului.
Putin și Bolsonaro au convenit să fortifice parteneriatul strategic, inclusiv să extindă cooperarea în sferele agricolă și energetică. De asemenea, cei doi lideri s-au înțeles să interacționeze și în alte domenii.
Жаира Болсонару - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Internațional
Presa: Bolsonaro îi cere ajutorul lui Putin pentru a construi submarine nucleare
Fluxul de știri
0